fbpx
Läger

PonnyElitVeckan

PonnyElitVeckan är det inofficiella landslagslägret för Sveriges ponnytravkuskar. Till det här travlägret bjuds de segerrikaste ponnytravkuskarna från landets travbanor in en gång om året för att utvecklas, umgås och tävla.

PonnyElitVeckan 2020 är inställd

För åttonde året i rad skulle vi arrangerat PonnyElitVeckan 2020 – men vi måste tyvärr ställa in på grund av Corona. Travbanor och anmälda kuskar har fått information via mejl. Vi tar nya tag 2021.

Om PonnyElitVeckan

Vecka 26 varje år är det PonnyElitVeckan, PEV. En vecka som innehåller allt som ett högklassigt travläger för barn och ungdomar ska. Stora sportsliga profiler som föreläser, förevisar och deltar under praktiska moment, möjlighet att ta med egen eller låna ponny av Wången, boende med ”all inclusive”, möjlighet för föräldrar att följa med, samt självklart roliga fritidsaktiviteter såsom grillkvällar, bad m.m. Allt under överinseende av Wångens duktiga lärare och Svensk Travsports ungdomsledare.

Till PEV blir man inbjuden, deltagarna har kvalat in genom att vara de framgångsrikaste kuskarna på sin bana. Genom ett samarbete med Svensk Travsport och Sveriges travbanor och olika sponsorer kan vi bjuda in trettio kuskar varje år som får delta utan kostnad. Max antal gånger man kan vara med på PEV är två år. När en kusk har varit med på två PEV-läger blir man invald i PEV Hall of Fame och blir avtackad och hyllad.

Här kan du se filmer från tidigare lägerveckor.

PonnyElitVeckan 2019

Här kan du läsa om vilka som blev inbjudna 2019 och vilka som fick årets wild cards.

PEV-deltagarna 2019. Foto: Tom Jönehag

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.