fbpx
Läger

PonnyElitVeckan

PonnyElitVeckan är det inofficiella landslagslägret för Sveriges ponnytravkuskar. Till det här travlägret bjuds de segerrikaste ponnytravkuskarna från landets travbanor in en gång om året för att utvecklas, umgås och tävla.

Vecka 26 varje år är det PonnyElitVeckan, PEV. En vecka som innehåller allt som ett högklassigt travläger för barn och ungdomar ska. Stora sportsliga profiler som föreläser, förevisar och deltar under praktiska moment, möjlighet att ta med egen eller låna ponny av Wången, boende med ”all inclusive”, möjlighet för föräldrar att följa med, samt självklart roliga fritidsaktiviteter såsom grillkvällar, bad m.m. Allt under överinseende av Wångens duktiga lärare och Svensk Travsports ungdomsledare.

Till PEV blir man inbjuden, deltagarna har kvalat in genom att vara de framgångsrikaste kuskarna på sin bana. Genom ett samarbete med Svensk Travsport och Sveriges travbanor och olika sponsorer kan vi bjuda in trettio kuskar varje år som får delta utan kostnad. Max antal gånger man kan vara med på PEV är två år. När en kusk har varit med på två PEV-läger blir man invald i PEV Hall of Fame och blir avtackad och hyllad.

Här kan du se filmer från tidigare lägerveckor.

PonnyElitVeckan 2019

Vi har skickat ut inbjudningar via travbanorna till de ungdomar som bjuds in till årets läger. I år börjar lägerveckan med en tävlingsdag på Östersundstravet den 24 juni och den andra tävlingsdagen under veckan blir på torsdag 27 juni på Wången. Lägret avslutas på fredag 28 juni.

Vilka som blir årets wildcards berättar vi snart!

PonnyElitVeckan 2018

I juni 2018, vecka 26, gick den sjätte upplagan av det inofficiella landslagslägret PonnyElitVeckan – PEV.  Precis som tidigare år möttes ungdomar från hela ponnytrav-Sverige för en veckas utbildning, tävlingar och trevligheter.

Sex tjejer i pyramidform. Tre står på knä längst ned, på deras ryggar står två glada tjejer varav en gör segertecknet, på toppen en flicka vars hjälm halkat ned över ansiktet men hon ser glad ut.
PEV handlar inte bara tävling utan lika mycket om gemenskap och lära känna nya vänner. Foto: Tom Jönehag

PEV-mästare 2018

Under varje lägervecka går två tävlingsdagar. En dag med ponnytravtävlingar på Wången och en dag på Östersundstravet. I år gick tävlingarna på Östersundstravet söndagen 1 juli och två av loppen var extra viktiga; PEV-mästaren är exklusiva lopp för våra PEV-deltagare. Här tävlar landets bästa kuskar mot varandra och vinnaren blir årets PEV-mästare!

Med stort leende lyfter Malva på sin guldfärgade hjälm.
PEV-mästare 2018 i kategori A blev Malva Johansson och Månstorps Pagadee. Foto: Tom Jönehag
PEV-mästare kategori B Thelma Eldh körde Wångens häst Ekslätts Armani till seger.

PEV 2018 genomfördes i samarbete med Sparbanksstiftelsen, Svensk Travsport och landets travbanor.

Våra samarbetspartners

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.