Universitet

Hippologprogrammet

Söker du en universitetsutbildning med renodlad hästinriktning? Då är Hippologprogrammet valet för dig. Utbildningen innehåller såväl teoretiska som praktiska moment. Programmet ger en bra grund för att göra karriär och att arbeta professionellt med hästar, utbildning av hästar och människor samt med arbetsledning och rådgivning.

Hippologutbildningen är ett treårigt kandidatprogram. Unikt för programmet är den starka kopplingen mellan teori och praktik det du hör på föreläsningen får du omsätta praktiskt med hästen. På Wången finns två inriktningar; travhäst och islandshäst.

Travhästinriktningen
Hippologprogrammet inriktning trav är en universitetsutbildning med travhästen i centrum; dess fysik och funktion, skötsel, utfodring, närmiljö samt pedagogik kopplad till travhästverksamhet. Du utvecklar ditt kunnande inom sport, företagande och ledarskap. Vi har välmeriterade lärare och ett starkt kontaktnät med branschen såväl nationellt som internationellt. Det finns goda möjligheter till utlandspraktik.

Hippologer tränar varmblodstravare på rakbana
Foto: Thomas Blomqvist

Som travhippolog kan du arbeta som t.ex. travtränare, lärare på travskola, gymnasielärare, egen företagare, rådgivare, organisatör, administratör, med friskvård för travhästar m.m.

Islandshästinriktningen
Hippologprogrammet inriktning Island ger dig fördjupad kunskap i ridkonst, unghäst, pedagogik och ledarskap samt företagsekonomi. Du får möjlighet att utvecklas till en mycket god ryttare och instruktör.

Som islandshästhippolog kan du t.ex. jobba som ridlärare, hästutbildare, stallchef, gymnasielärare, tränare, egen företagare, organisatör, administratör, rådgivare m.m.

Arbetsmarknad
Arbetsmarknaden är god för hippologer. Oavsett vilken inriktning du väljer i din utbildning är hippologprogrammet unikt i Sverige och i Europa då det kombinerar och integrerar teori med praktik. Cirka 80 % av hippologerna har arbete inom hästnäringen efter examen.

Här kan du läsa vad några examinerade hippologer gör idag och deras tips inför ansökningsprovet.

Våra samarbetspartners

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.