fbpx
Folkhögskoleutbildning

Hästskötarkurs trav

Är du redo för en förändring i livet? Hästskötarkursen är en utbildning för dig som vill lära dig mer om hästar. Efter avslutad utbildning har du bland annat kunskaper om hästens grundläggande behov, träning av hästar och mycket annat.

Det här är en folkhögskoleutbildning för dig som vill lära dig mer om hästar. Vare sig du vill fortsätta plugga vidare, arbeta med hästar eller vill lära dig mer för att hästar är ditt intresse. Du läser om hästens skötsel och närmiljö, om att träna hästar, om sjukdomar och skador samt har möjlighet att få tappskokompetens. Kursen förbereder dig för att ta en hästskötarexamen.

Behöver du läsa in gymnasieämnen för att få högskolekompetens? Då är Allmän kurs häst något för dig.

Om utbildningen – Hästskötarutbildning Trav / Monté

På Wången kan du läsa till hästskötare på två inriktningar; trav eller islandshäst. Utbildningen är på halvfart och delvis på distans. Du deltar på sex obligatoriska träffar och har möjlighet att söka stipendier för utlandsstudier. Utbildningen genomförs av Wången i samverkan med Hästsportens folkhögskola

Under kursen har du erfarna lärare och får även ta del av spetskompetens från gästföreläsare som i annars i huvudsak undervisar på universitetsutbildningen hippologprogrammet.

Utbildningen är CSN-berättigad.

Vägen till jobb som hästskötare

Utbildningen förbereder dig för Svensk Travsports Hästskötarexamen. Du har också möjlighet att ta en unik internationell hästskötarexamen. Under utbildningen gör du praktik och genom Wången kan du få många goda kontakter i travvärlden.

Vägen till jobb på travskola

Utbildningen är validerad för Travets ledarutbildning, TLU I, vilket gör att du efter examen har behörighet till TLU II som är utbildningen för att bli travskoleinstruktör. Under utbildningen gör man studiebesök på travskola, och för dem som inte har gått Travets ledarassistent-utbildning, TLA, ingår praktik på travskola för att behörighet till TLU II.

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.