fbpx
Folkhögskoleutbildning

Fördjupningskurs trav

Fördjupningskurs trav ger dig kunskap om travhästen som biologisk varelse, större kännedom om travsporten både nationellt och internationellt samt kännedom om eget företagande. Kursen dig ger behörighet till Proffstränarkursen.

Med travhästen i centrum skall Fördjupningskurs trav ge förståelse för travhästen som biologisk varelse med kunskap om dess beteende, behov, funktion och skötsel. På Fördjupningskurs trav får du grundläggande kunskaper
om avelsteori och genetik. Du lär dig också mer om hästens anatomi och fysiologi, träningslära och mycket mer. Kursen ger också kunskap om svensk och internationell travsport samt kännedom om eget företagande.

Utifrån fördjupade kunskaper ska kursen få deltagarna att reflektera, analysera och agera självständigt.

Kursen ger dig behörighet till att gå vidare till Förberedande proffstränarkurs och Proffstränarkursen, två av tre omgångar som ingår i A-tränarkursen.

Huvudman för utbildningen är Hästsportens folkhögskola. Läs mer om utbildningen på Hästsportens folkhögskolas webbplats. 

Om utbildningen

Nästa kursstart 13 Januari 2020 på Wången. Den kursen avslutas 22 mars Wången. Kursen är en distanskurs på 10 veckor med två fysiska träffar på Wången (veckorna 34 och 12) samt en tvådagars träff i Stockholm på Hästsportens Hus.

Studiemedel och kostnader

Undervisningen är kostnadsfri men kostnad för studielitteratur tillkommer. Under utbildningsveckorna veckorna på Wången kan du bo på Wången. Om du bor någon annanstans tillkommer endast våra omkostnader för t.ex. studiebesök, travresor och fika.

  • Ej boende på Wången: 2 300 kronor inklusive fika.
  • Boende på Wången i dubbelrum: 13 800 kronor inklusive kost och logi .
  • Boende på Wången i enkelrum:16 000 kronor inklusive kost och logi.

Boendet bokar du via Wångens wärdshus 0640-164 17, wärdshus@wangen.se

Utbildningen berättigar till att söka studiemedel.

Ansökan

Sista ansökningsdag 1 december 2019.

Kursstart 13 Januari 2020 på Wången.

Ansök här!

Kontaktperson
Ulrika Backan Utbildningsledare fhsk. Lärare islandshästprofilen

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.