fbpx
Nyhet

Wångens rektor får ny tjänst inom Jämtlands gymnasieförbund

Wången gratulerar rektor Elisabeth Englund till ny tjänst inom Jämtlands gymnasieförbund. Nu inleds arbetet med att hitta hennes efterträdare.

Gymnasieutbildningen på Wången ingår i Jämtlands gymnasieförbund. Wångens nuvarande rektor Elisabeth Englund flyttar vidare i organisationen och blir från och med 1 januari 2025 områdeschef för rektorsområde 3 inom Jämtlands gymnasieförbund. Det betyder att hon blir områdeschef för gymnasieskolorna Fyrvalla, Bräcke och Bispgården, samt övergripande ansvarig för förbundets vuxenutbildning.

Elisabeth är för närvarande rektor för gymnasieutbildningen på Wången och studierektor för hippologprogrammets islandshästprofil som ges på Wången genom SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet.

–Elisabeth är en mycket uppskattad chef inom lärarkollegiet och har betytt mycket för den övergripande utvecklingen och det systematiska kvalitetsarbetet som vi bedriver. Vi kommer att sakna henne men är så klart glada över att hon finns kvar i organisationen, säger Monica Lundström, t.f. vd på Wången.

Elisabeth Englund arbetar på Wången året ut och kommer inom ramen för sin nya tjänst att överlämna sina kunskaper och stödja ledningen på Wången även under vårterminen 2025.

–Att få vara en del av Wången under dessa fem läsår har varit, och är, en fantastisk erfarenhet. Den samlade kompetensen hos kollegiet och de fyra utbildningsformerna är en unik kombination som tillsammans skapar ett starkt utbildningscentrum. När nu möjligheten öppnade sig att arbeta vidare med de yrkestekniska programmen på gymnasie- och vux-nivå passar det fint med erfarenheterna från Wången, säger Elisabeth Englund.

Rekrytering av ny rektor och studierektor kommer att inledas inom kort.

Rektor Elisabeth Englund (mitten) under en studentavslutning. Läraren Sara Sandqvist delar ut ett stipendium till elev Kajsa Åström. Foto: Tom Jönehag
Wången och Jämtlands Gymnasieförbund

Jämtlands Gymnasieförbund är en organisation som ansvarar för gymnasieutbildning och vuxenutbildning i Jämtlands län, Sverige. Förbundet bildades genom ett samarbete mellan flera kommuner i länet för att samordna och effektivisera utbildningsverksamheten på gymnasienivå.

Wången utgör tillsammans med Flyinge och Strömsholm Hästnäringens Riksanläggningar. Tillsammans har de ett gemensamt uppdrag att förse hästnäringen med rätt kunskap och kompetens för branschens och näringens fortsatta utveckling.

Wången är travsportens riksanläggning, nationellt kompetenscenter för islandshästsport och brukshästcentrum. På gymnasienivå finns naturbruksprogrammet med inriktning på hästhållning, där eleverna kan specialisera sig inom travsport eller islandshäst. På universitetsnivå finns på Wången hippologprogrammet med profil islandshäst.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners