fbpx
Nyhet

Ny vd för Wången utsedd

Malin Andersson har utsetts till ny vd för Wången AB, hon tillträder tjänsten i januari 2025.

Efter en bred och gedigen rekryteringsprocess med flera kompetenta kandidater har nu Malin Andersson utsetts till ny vd på Wången.

–Vi är mycket nöjda och glada för att ha hittat rätt person för uppdraget att leda Wångens fortsatta resa. Malin har de egenskaper, insikter och erfarenheter från chef- och ledarroller som vi sökt, och som kommer vara värdefulla i arbetet med utveckling av verksamhet, organisation och anläggning. Jag vill varmt välkomna Malin som ny vd här på Wången, säger Ulf Hörnberg, styrelseordförande för Wången AB.

Malin är utbildad beteendevetare och socionom med en gedigen erfarenhet som chef och ledare i framförallt offentlig verksamhet. Närmast kommer Malin från rollen som socialchef i Åre kommun.

–Det är med stor glädje och en portion ödmjukhet som jag tar mig an detta nya uppdrag. Jag känner entusiasm och inspiration inför att lära känna verksamheten och tillsammans med styrelsen och Wångens kompetenta personal få driva och vidareutveckla anläggningen framåt, säger Malin Andersson, tillträdande vd på Wången.

Malin har sina rötter i Jämtland och bor idag i Aspås, 3,5 mil från Wången. Med finns även ett personligt intresse för djur, natur och aktiv fritid, hästar och hundar ligger extra varmt om hjärtat.

Under perioden fram till att Malin tillträder tjänsten kommer verksamheten på Wången fortsatt ledas av tf. vd Monica Lundström i samarbete med rektor Elisabeth Englund.

Kvinna fotograferad inomhus. Hon ler brett mot kameran och bär en svart tröja.
Foto: Gösta Fries
Kontaktperson
Ulf står framför en hage på Wången. Det är vinter och i bakgrunden syns huvudet på en varmblodstravare i täcke och grimma.
Ulf Hörnberg Styrelseordförande i Wången AB
Mer från Wången
Våra samarbetspartners