fbpx
Nyhet

VIKTIGT GÄLLANDE CORONAVIRUSET

Wången följer rekommendationerna och gör löpande åtgärder för att förhindra smittspridning.

Det är mycket viktigt att stanna hemma när man känner sig sjuk. Det viktiga är att förhindra spridning – vi ska alla arbeta för att skydda dem som har störst risk för att bli allvarligt sjuka; som äldre och personer med annan sjukdom som gör dem mer sårbara.

Åtgärder på Wången

På Wången jobbar med förebyggande åtgärder som:

 • Minskat resande. Vi håller möten via telefon- och videokonferens.
 • Informerar om vikten av god handhygien för att förhindra spridningen av smittsamma sjukdomar.
 • Informerar om att man ska avstå sociala kontakter om man känner sig sjuk och har symtom som liknar förkylning, influensa eller luftvägsinfektion. Se 1177 för mer info.
 • Förstärker städrutiner och fokuserar på kontaktytor.
 • Förlägger fler aktiviteter utomhus.
 • Förbereder åtgärder att sätta in i fall någon skulle bli sjuk, och säkerställer åtgärder för hur vi tar hand om våra hästar vid eventuell sjukdom.
 • Informerar alla handledare och elever på praktikplatser.
 • Planerar om kurser inom alla utbildningar. Se info under Utbildning.
 • Har snabbtester tillgängliga.

Vi följer också våra huvudmäns instruktioner.

Utbildning

Uppdaterat 2 juni. Vi har ännu inte haft något utbrott av smittspridning på Wången.

 • Gymnasiet: Studentexamen genomförs utomhus på området med max fyra anhöriga närvarande vilket vi har bedömt som rimligt då det är en liten klass, och inte alla avgångselever kommer att närvara bland annat pga resor till hem till annat nordiskt land.
 • Folkhögskolekurser: Hästskötarutbildningen som samlar människor från hela landet har gjort individuella lösningar och utökade distansundervisningen för att minska resandet.
 • Universitet: Stora delar av den praktiska undervisning har kunnat genomföras som vanligt, då det är små studentgrupper, undervisningen sker utomhus och med fysisk distans.
 • Yrkeshögskola. Hovslagarutbildningen har genomfört praktisk undervisning som anpassats och genomförts i mindre grupper. Kuskutbildningen har distansundervisning men fortsatt undervisning på utbildningsorter i små grupper. Årkurs ett som inte varit på Wången sen förra terminen, har undervisning på Wången v. 23.

Evenemang på Wången

Många evenemang är inställda, en del tävlingar och avelsvärderingar genomförs utan publik. För frågor kring specifika evenemang kontakta arrangören.

Wångens wärdshus och konferens

Säkerheten för våra gäster och medarbetare är vår högsta prioritet och vi har därför vidtagit ett flertal åtgärder. God hygien och renlighet är förstås alltid prioriterat i vår restaurang och nu har vi även gjort en extra insats för att fokusera på handhygien och rengöring baserat på rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Våra boenden har även försetts med information gällande covid-19 och instruktioner kring hantering, om det finns anledning till att tro att en gäst eller medarbetare visar tecken på symtom. I övrigt bedriver vi vår verksamhet som normalt.

Öppettider och meny hittar du här.

Frågor och svar

Här finns Folkhälsomyndighetens samlade frågor & svar.

Artikeln kommer att uppdateras löpande.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.