fbpx
Nyhet

VIKTIGT GÄLLANDE CORONAVIRUSET

Wången följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi hänvisar därför alltid till Folkhälsomyndighetens webbplats. Där finns mycket bra information till resenärer, riktad information till skolorna och när det sker förändrade riskbedömningar i Sverige.
Utsikt över grön äng och Alsensjön

Det är mycket viktigt att stanna hemma när man känner sig sjuk. De symtom som man ska se upp med är andningspåverkan, halsont, huvudvärk, muskel- och ledvärk, feber och hosta. De flesta får lindriga besvär som går över av sig själv med egenvård i hemmet. En del blir allvarligt sjuka med exempelvis andningssvårigheter och lunginflammation. Det viktiga är att förhindra spridning – vi ska alla arbeta för att skydda dem som har störst risk för att bli allvarligt sjuka; som äldre och personer med annan sjukdom som gör dem mer sårbara.

Åtgärder på Wången

Uppdaterad information 18 mars kl. 16:55:

På Wången jobbar med förebyggande åtgärder som:

 • Minskat resande. Vi håller möten via telefon- och videokonferens.
 • Informerar om vikten av god handhygien för att förhindra spridningen av smittsamma sjukdomar.
 • Informerar om att man ska avstå sociala kontakter om man känner sig sjuk och har symtom som liknar förkylning, influensa eller luftvägsinfektion. Se 1177 för mer info.
 • Förstärker städrutiner och fokuserar på kontaktytor.
 • Förlägger fler aktiviteter utomhus.
 • Förbereder åtgärder att sätta in i fall någon skulle bli sjuk, och säkerställer åtgärder för hur vi tar hand om våra hästar vid eventuell sjukdom.
 • Informerar alla handledare och elever på praktikplatser.
 • Planerar om kurser inom alla utbildningar. Se info under Utbildning.
 • Gymmet är stängt tills vidare.

Vi följer också våra huvudmäns instruktioner.

Utbildning

Uppdaterat 12 augusti kl. 8.50

Efter att ha bedrivit distansundervisning under våren kommer nu skolstart ske som vanligt eftersom Folkhälsomyndigheten nu avbrutit rekommendationen om distansundervisning.

 • Gymnasiet: Skolstart till hösten som planerat; åk 1 torsdag 20/8 och åk 2 + 3 start måndag 24/8. Särskild info har gått ut till gymnasieelever och vårdnadshavare inför skolstarten. PM Covid-19 skolstart 2020
 • Folkhögskolekurser: Startar till hösten som planerat
 • Universitet: Planerad start som vanligt. Viss teoretisk undervisning sker redan på distans inom ramen för utbildingen. Mycket av den praktiska undervisning sker utomhus och med fysisk distans. Antagningsprovet till hippologprogrammet har genomförts digitalt och ett andra tillfälle är 21 augusti, läs mer om antagningsprovet på SLU:s webbplats.
 • Yrkeshögskola: Startar till hösten som planerat. Praktisk undervisning kan anpassas och genomföras i mindre grupper.

Evenemang på Wången

De flesta evenemang är inställda. För frågor kring specifika evenemang kontakta arrangören.

Wångens wärdshus och konferens

Säkerheten för våra gäster och medarbetare är vår högsta prioritet och vi har därför vidtagit ett flertal åtgärder. God hygien och renlighet är förstås alltid prioriterat i vår restaurang och nu har vi även gjort en extra insats för att fokusera på handhygien och rengöring baserat på rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Våra boenden har även försetts med information gällande covid-19 och instruktioner kring hantering, om det finns anledning till att tro att en gäst eller medarbetare visar tecken på symtom. I övrigt bedriver vi vår verksamhet som normalt.

Öppettider och meny hittar du här.

Frågor och svar

Här finns Folkhälsomyndighetens samlade frågor & svar.

Artikeln kommer att uppdateras löpande.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.