fbpx
Nyhet

Julklappstips för brukshästkuskar

Vad önskar sig en brukshästkusk i julklapp? Vi frågade dem som går utbildningen i brukshästkörning hos oss och har samlat svaren här. Så här får du bra tips direkt från källan - julen är räddad.

Boktipset

Boken Hästar och hästfolk av fotografen Meta Sjödin innehåller fina möten med hästfolk och magiskt vackra bilder. Finns bland annat hos Adlibris och Bokus för 249 kr.

En hovslagare i paketet

Ett presentkort på ett besök av hovslagaren kan vara ett bra bidrag för att göra kusken glad.

Varmt i vagnen

Som kusk kan man bli väldigt frusen så alla varma klappar är välkomna; eluppvärmda sulor eller vantar är ett hett tips. En ullfilt eller härliga fårskinn (från din lokala fårbonde) att ha i vagnen eller släden.

Ett körförkläde är både snyggt och värmande, finns flera modeller. Börjes har ett för 349 kr. Mias har beställningsvaror i olika material och färger från 625 kr och uppåt.

En tung klapp för skogsbruk

För den som vill satsa på nåt dyrt och tungt under granen är släpsax/domänsax för 2 890 kr ett tips.

Bjällerklang

Finns det nåt juligare än ljudet från en hästdragen släde med bjällror. En fin bjällerkrans får man leta efter begagnat eller hos en sadelmakare. Olaf Nyby Vognmannservice i Norge gör Bjällerkransar.

Användbar ask

Ett lädervårdskit i lyxförpackning för 349 kr har PS of Sweden.

Vackra ting

Selpinnarna från Renoveringsbyrån blir väl vem som helst glad över?

För säkerhets skull

En akutväska för häst är ett måste i stallet. Agria säljer en väska för första hjälpen vid sår- och ledskador. Pris 698 kr. Du beställer den från Agrias webbshop. Där finns också reflexgrimmor som är bra för säkerhetens skull.

Lära av lärda

Alla vill väl fortsätta lära sig och utvecklas? Kanske kan du ge bort en kurs hos en utbildare på din hemort. Det kan till exempel vara en kurs i tömkörning, longering, eller annan typ av markarbete eller skötsel. I Brukshästcentrums entreprenörsförteckning finns kontaktuppgifter till några som erbjuder olika typer av kurser och utbildningar.

God gärning

Du kan också ge bort en gåva för en god sak, t.ex. till Svenska hästars värn som bedriver rikstäckande räddningsverksamhet för hästar som omhändertagits av myndigheter.

Lyxhelg på Wången

Årets julklapp. Skäm bort den som behöver lite extra ompyssling med en lyxhelg på Wången 11–12 januari. Det blir en helg med spaupplevelser, vinprovning och god mat. Läs mer på Wångens webbplats.

Läs mer om Wångens wärdshus här.

Behöver du fler julklappstips? Vi har tips för både islandshästfolk och travintresserade.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.