fbpx
Nyhet

Julklappstips för den som gillar islandshästar

Har du svårt att komma på vad du ska ge bort i julklapp? Nu behöver du inte leta längre – vi ger dig hjälp på vägen. Här kommer julklappstips för inbitna och nyblivna islandshästmänniskor.

En tidningsprenumeration

En tidningsprenumeration är en julklapp som räcker länge. Den nya tidningen Ice Horse går att beställa här.

Medlemskap i föreningar

Om du känner någon islandshästintresserad som ännu inte är med i SIF kan du ge bort ett medlemskap. Som medlem är man med och stödjer islandshästens utveckling i Sverige, får vara med och tävla på t.ex. Wångens Wintermästerskap och får tidningen Islandshästen hem i brevlådan. Teckna medlemskap på SIF:s webbplats icelandichorse.se/MEDLEM

Du kan också ge bort ett medlemskap i Svenska Blå Stjärnan till den som är allmänt djurintresserad. Det kostar 100 kr per år för dem under 26 år och 150 kr per kalenderår för dem som är 26 år och äldre.

För säkerhets skull

En akutväska för häst är ett måste i stallet. Agria säljer en väska för första hjälpen vid sår- och ledskador. Pris 698 kr. Du beställer den från Agrias webbshop. Där finns också reflexgrimmor som är bra för säkerhetens skull.

Ett säkert julklappstips!

Hårda klappar

Agnes Fabricius är hippolog och vd på Agria. Nu har hon tillsammans med flera erfarna, välkända hästprofiler gjort en inspirationsbok till ryttare på alla nivåer att använda i sin vardag.

Boken tar ett brett grepp om hästarnas hållbarhet och går att hitta här i Agrias shop.

Det finns förstås också en hel del böcker som fokuserar enbart på islandshäst; här på Nyttorps webbplats hittar du några av dem.

Nästa år kan du hålla utkik efter en helt ny bok. Det är gymnasieelever i ett av UF-företagen på Wången som kommer sälja en bok om att tävla islandshäst. Vi väntar med spänning!

Lyxhelg på Wången

Årets julklapp. Skäm bort någon med en lyxhelg på Wången 11–12 januari. Det blir en helg med spaupplevelser, vinprovning och god mat. Läs mer på Wångens webbplats.

Läs mer om Wångens wärdshus här.

För häst och ryttare

Hrimnir säljer fina saker för både häst och ryttare och har en del julklappstips på sin webbplats.

En väst som värmer

Ett pannband eller en väst som värmer i vinterkylan är alltid härligt. Kanske KRAFFTs västar eller pannband kan vara något? Västar 845 kr och pannband 246 kr. Du hittar dem i KRAFFTs webbshop.

Lära av lärda

Alla vill väl fortsätta lära sig och utvecklas? Kanske kan du ge bort en kurs hos en tränare på din hemort. Och inspirera till något nytt? Det kan till exempel vara en kurs i ridning, tömkörning, longering, eller annan typ av markarbete eller skötsel. Fråga om tips i stallet eller t.ex. på Facebooksidan Islandshästar kurser/lektioner/clinics/utbildningar

Svenska Islandshästförbundet har kurser och utbildningar.

Vill du ha fler julklappstips? Vi har även idéer till brukshästkuskar och travintresserade.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.