Nyhet

Vd Johan Sundberg lämnar Wången

Johan Sundberg lämnar sitt uppdrag på Wången vid årsskiftet. Nu letar styrelsen efter en efterträdare.

Johan Sundberg lämnar sitt uppdrag på Wången vid årsskiftet efter knappt åtta år som vd. Detta innebär att styrelsen omgående börjar processen med att söka en efterträdare.
– Jag har meddelat styrelsen att jag vill avsluta mitt uppdrag som vd för Wången AB. Detta efter fantastiska år då jag fått förmånen att arbeta tillsammans med underbara kollegor, elever, studenter, huvudmän och samarbetspartners av olika slag och inte minst styrelserna för Wången AB och Stiftelsen Wången.

Efter att Johan Sundberg tillträdde på Wången har verksamheten utvecklats på många områden. Nya utbildningar som t.ex. hovslagar- och kuskutbildningen har tillkommit. Men även stora evenemang som PonnyElitVeckan, Nationella Ungdomsveckan och kallblodsdagarna har initierats och utvecklats under denna tid. Vidare har under Johans ledning flera vitala områden som digitalisering och elevrekrytering utvecklats. I dagarna har stora fastighets- och lokalprojekt precis avslutats och lärare, studerande, administration och anläggningspersonal har flyttat in i toppmoderna lokaler.

– Johan har lett Wången i en framgångsrik, expansiv och viktig period. Hans intresse och närhet till framförallt travsporten samt hans ledarskap har stärkt Wångens position som trav- och islandshästsportens riksanläggning samt utvecklat såväl utbildnings- som värdshus- och konferensverksamheten, säger styrelsens ordförande Stefan Johanson.

Wången har nu fler årsstuderande än någonsin tidigare, men nya krav och ökad konkurrens gör att Wångens verksamhet måste anpassas inför framtiden. Johan Sundberg fortsätter sitt arbete fram till jullovet för att avsluta pågående projekt och arbetsuppgifter. Han kommer även att finnas tillgänglig under en tid för konsultation samt överlämning. Arbetet med att hitta en efterträdare kommer omgående att påbörjas, men under en övergångsperiod kommer en tillförordnad vd att tillsättas.

– Johans engagemang för gäster, elever, studenter och personal har också inneburit att satsningar på arbetsmiljö i form av nya och moderna lokaler idag är verklighet. Något som ger Wången utmärkta möjligheter att växa ytterligare. Vi riktar ett stort tack till Johan för hans insatser och önskar honom all lycka i hans framtida värv, säger Stefan Johanson.

Pressmeddelande och pressinformation finns här.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.