fbpx
Nyhet

Tips från hippologerna

Undrar du vad de som läst på hippologprogrammet gör idag? Och vill du ha tips inför ansökningsprovet? Vi frågade några hippologer om varför de valde hippologprogrammet, vad som var bra och om tips inför ansökningsprovet.
Hippolog Sara Andersson med två islandshästar

Vad gör en hippolog?

Vi frågade några av dem som tagit examen från hippologprogrammet. Vad gör du idag? Och har du några tips till dem som söker?

Elin Westerlund – inriktning trav
Därför valde jag hippologprogrammet: Hästar var och är mitt liv och jag ville lära mig så mycket som möjligt om dessa fantastiska djur. För tretton år sen så hittade mina föräldrar en universitetsutbildning, där man skulle få en examen i hästkunskap. Efter lite samtal om att det är viktigt med en grundutbildning kändes valet självklart. Jag ska gå hippologprogrammet.

Hippolog Elin Westerlund bredvid högt vitt staket intill en travbana

Min karriär efter hippologprogrammet:

  • Hästsportens Ungdomssatsning (HUS). Svensk Travsport
  • Stallansvarig/Ledare Solvalla Travskola. Solvalla
  • Ungdomsansvarig/Adminstratör. Visbytravet
  • Tillförordnad travbanechef. Visbytravet
  • Handläggare Avel. Svensk Travsport

Tips till dig som söker: Var inte rädd att prova, man kan inte göra mer än sitt bästa och för det man brinner för kan man ibland göra lite till.

Annika Larelius – inriktning trav 
Hippologprogrammet ger de bästa möjligheterna till en professionell framtid inom hästnäringen med grund i senaste forskningen inom häst- och travsport. Ett brett kontaktnät inom flera områden och tre jätteroliga år på en toppenanläggning!

Idag är jag tävlingsansvarig, utbildare och domare inom Ponnytrav. Rektor på Vuxenutbildning i Laholm.

Hippolog Annika Larelius mellan två hästar i en hage

Sara Andersson – inriktning islandshäst
Hippologen har gett mig ovärderlig kunskap som jag har användning av varje dag. Idag arbetar jag med islandshästar, in/tillridning, instruerar och framförallt förmedling och försäljning av islandshästar där jag är en av de som säljer mest i Sverige just nu.

Hippolog Sara Andersson med två islandshästar

Charlotta Liedberg – inriktning islandshäst
Hej alla som är nyfikna på hippologen! Jag gick hippologen med inriktning islandshäst 2010–2013 på Wången. Mina tre år på hippologen är några av de roligaste åren i mitt liv. Utbildningen har öppnat upp många dörrar för mig så att jag nu har möjlighet att jobba med det jag älskar mest, hästar, och dessutom på många olika sätt. Det gjorde även att jag kunde läsa en master i animal science och fördjupa mig ännu mer teoretiskt om hästens biologi. Idag bedriver jag dels eget företag med inriktning på ridlektioner och foderrådgivning och jag jobbar även på Sveriges ridgymnasium som yrkeslärare och hästskötare.

Hippolog Sara Liedberg med hjälm på bredvid en islandhäst i stallgången

Hippologernas tips inför antagningsprovet

Öva på alla momenten. Se till så att det sitter i ryggmärgen, från praktik till teori. Känn en trygghet i att du vet vad varje moment handlar om och vad som förväntas av dig. Se till att träna upp din kondition, med andra saker än hästaktiviteter. För min del var det cykling som fungerade bäst. /Elin

Träna innan på momenten som ingår med olika hästar och be någon ge feedback. Lugn och trygg och se det som en rolig utmaning! /Annika

Rid så många olika hästar du kan och träna på de moment som skall visas. /Sara

Läs instruktionerna noga och att försök se det som ett riktigt lärotillfälle. Har du möjlighet att träna på att rida flera olika hästar innan är det heller inte fel. Lycka till!! /Charlotta

Mer från Wången
Våra samarbetspartners

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.