Nyhet

Vi söker utbildningsledare/lärare till folkhögskolan

Vill du vara med och utveckla våra folkhögskoleutbildningar? Det är utbildningar som hästskötarutbildning, fördjupningskurs trav, proffstränarutbildningen, men även kortare kurser och föreläsningar. Nu söker vi dig som kan samordna, utveckla och utbilda.
Foto: Thomas Blomqvist

Vi söker dig som har akademisk utbildning och har läst pedagogik, och som har ett stort intresse av hästnäringen – specifikt trav eller islandshäst. Du får gärna ha relevant utbildning inom just trav eller islandshäst, t.ex. Travets ledarutbildning eller liknande. Hippologutbildning, lärarutbildning och erfarenhet av undervisning är meriterande. Det är en stor fördel om du har lett utbildning och personal tidigare, men dina personliga egenskaper och ditt driv är viktigare. Vi söker dig som är engagerad, social och är van vid administrativa sysslor. Du gillar att arbeta i en flexibel organisation under ständig utveckling. Du arbetar självständigt med stor frihet under ansvar, samtidigt som du är en god lagspelare. Du är en ambitiös, utvecklingsinriktad och ansvarsfull ledare som drivs av att coacha både elever och pedagoger. Du vill ge eleverna en oförglömlig studietid och den allra bästa förberedelse de kan få för att arbeta inom hästnäringen.

Dina arbetsuppgifter
Vi söker nu en utbildningsledare/lärare till en helt ny tjänst inom Folkhögskolan på Wången. Uppdraget blir att samordna de utbildningar som Wången AB ger inom Hästsportens Folkhögskola, på uppdrag av bl.a. Svensk Travsport. I uppdraget ingår både kursledning och undervisning.

Som utbildningsledare ska du ansvara för att utbildningarna genomförs med hög kvalitet och i enlighet med uppdrag, utbildningsplan, styrdokument, Wångens affärsplan och branschens behov. Leda och stödja lärarna i det pedagogiska arbetet i vardagen likväl som med planering, utvecklingsarbete och kvalitetsarbete. Budgetansvar ingår. Samverkan sker regelbundet med rektor på Hästsportens Folkhögskola, med Svensk Travsport samt med övriga utbildningsansvariga på Wången. Som stöd finns en utbildningsadministratör som sköter normalt förekommande administration som elevlistor, antagning, betyg etc.
I lärarrollen ingår ansvar för planering, undervisning, utvärdering, uppföljning och utveckling av den egna undervisningen liksom samverkan med övriga lärare inom utbildningarna/kurserna.

Arbetet kan till stor del skötas på distans, beroende på din bostadsort, och kommer att innehålla en del resor.

Anställningsvillkor: Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Om oss
Wången är travsportens riksanläggning, beläget i Alsen mellan Östersund och Åre. Wången AB omsätter 40 miljoner kronor och har 40 anställda. Här studerar cirka 150 av morgondagens trav- och islandshästaktiva genom gymnasie-, vuxenstudie-, yrkeshögskola-, folkhögskole- och universitetsnivå. På Wången bedrivs också forskningsprojekt i samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Verksamheten bedrivs i nära samverkan med hästsportens organisationer och de övriga två riksanläggningarna Strömsholm och Flyinge. Wången utför ett flertal utbildningar inom Hästsportens Folkhögskola idag. Bland dem finns hästskötarutbildning, fördjupningskurs trav, proffstränarutbildningen, men även kortare kurser och föreläsningar. Vi ser att vi kan utveckla detta område och söker dig som ser möjligheter och som kan göra verklighet av dem.

Kontaktperson
Eva-Lena Blom, utbildningschef; eva-lena.blom@wangen.se

Ansökan

Skicka din ansökan via mejl senast 7 november till: info@wangen.se. Ange Utbildningsledare i ämnesraden.

Mer från Wången
Våra samarbetspartners

Wangen.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare.