Den kallblodiga avelsvärderingen

Mästarmötet tre deltagare
Mästarmötet mellan Gunnar Melander, Jomar Blekkan och Jan-Olov Persson är ett av inslagen i avelsvärderingen 2015. Wången har i år fått uppdraget av Svensk Travsport att arrangera den kallblodiga avelsvärderingen och den genomförs 8-9 oktober. Här är programmet:

Torsdag 8 oktober
08.00-12.00   Exteriörbesiktning och veterinärbesiktning av hingstarna. Elever och studenter vid Wångens utbildningar kommer att medverka vid olika moment.

12.00             Wångens wärdshus serverar lunch.

13.00             Guidad rundtur på travsportens riksanläggning Wången för hingstägare och andra gäster.

14.00             Öppen exteriörclinic med Svensk Travsports avelschef Christina Olsson i Wångens kör- och ridhall. Elever och studenter vid Wångens utbildningar samt externa gäster är varmt välkomna. Kostnadsfritt arrangemang.

15.00             Eftermiddagskaffe serveras utanför aulan.

15.30             Öppen föreläsning om hovbroskförbening i aulan – Wångens veterinär Ulf Hedenström berättar mer om sin forskning. Elever, studenter och externa gäster är varmt välkomna. Kostnadsfritt arrangemang.

19.00             Avelsmiddag på Wångens wärdshus för hingstägare, avelsvärderingsnämnd och gäster. B-O Månsson, regional sportchef Mittnorrland och kallblodsentusiast är konferencier.

Fredag 9 oktober
09.00             Travprov för hingstarna på Wångens travbana.

09.30             Körprov för de som anmält till det, i Wångens kör-/ridhall eller på körplan.

11.30             Wångens wärdshus serverar lunch.

13.00             Mästarmötet – panelsamtal i Wångens kör- och ridhall där Jan-Olov Persson, Jomar Blekkan och Gunnar Melander samtalar kring kallblodssportens utveckling och framtid. B-O Månsson är konferencier. Arrangemanget är kostnadsfritt och öppet för allmänheten.

14.00             Offentligt omdöme om hingstarna i kör- och ridhallen. Konferencier B-O Månsson. Arrangemanget är kostnadsfritt och öppet för allmänheten.

18.15             Första start på Östersundstravet. Travtävlingar av hög klass med bland annat kallblodsloppen Jämtländskt Uppfödningslopp, Bertil Bäckmans Minne och Norrlands Elitserie för fyraåringar. Här är propositionerna.

Tillresande kan boka boende ( i mån av plats) på Wångens wärdshus genom wärdshuschef Lisa Eliasson, 0640-174 08.