Nationella UngdomsVeckan återkommer!

NUV-4
Nu står det klart att det blir en andra upplaga av Nationella UngdomsVeckan, NUV, en utbildningsvecka för 15 av Sveriges aktiva islandshästungdomar. Sommarlägret genomförs på Wången samtidigt som KRAFFT PonnyElitVeckan.

 
– Vi fick väldigt positiva signaler efter premiärupplagan ifjol och var tidigt inne på att satsa vidare. Tack vare våra partners har vi nu lyckats lösa finansieringen så att även nästa sommars läger blir kraftigt rabatterat. Vi kommer att bygga vidare på konceptet att låta ungdomarna på PonnyElitVeckan lära känna islandshästsporten och vice versa, säger Camilla Hed, stallförman och islandshästlärare på Wången.
Nationella UngdomsVeckan, NUV, fokuserar på ungdomarnas kompetensutveckling inom ridning, träning och hästhållning och pågår mellan 26 juni och 2 juli. NUV arrangeras i samverkan med Svenska Islandshästförbundets ungdomssektion och Hästnäringens Ungdomssatsning, HUS. Alla ungdomar mellan tolv och 17 år som är medlemmar i SIF kan ansöka om att få delta i utbildningsveckan.
– Fjolårets lägervecka bjöd på många möjligheter att förkovra sig tillsammans med sin egen eller en inhyrd häst och eftersom ungdomarna bor med ”all inclusive” på Wången blir inramningen väldigt lyxig. Lägerveckan kommer att kosta 3295 kr eller 3995 kr beroende på om de tar med egen häst eller hyr islandshäst av Wången, säger Jannike Bergkvist, ungdomsansvarig på Svenska Islandshästförbundet.
 NUV-1NUV-2NUV-3
Camilla Hed blir en av huvudledarna under veckan tillsammans med islandshästlärarna Ulrika Backan och Sara Sandqvist, men även övrig hästpersonal involveras på olika sätt. Även andra sportsliga profiler bjuds in för att föreläsa och delta vid praktiska moment. Nationella UngdomsVeckan innehåller också mycket ”trivselaktiviteter” och genomförs alltså samtidigt som KRAFFT PonnyElitVeckan, ett inofficiellt landslagsläger som varje år samlar ett 30-tal av Sveriges mest framgångsrika ponnytravungdomar. PonnyElitVeckan arrangeras för femte gången.
– Ansökan till Nationella UngdomsVeckan öppnar 1 mars och man kan ansöka fram till 31 mars via länkar på Wångens och SIFs hemsidor. Ifjol var trycket så pass stort att SIFs ungdomssektion i samråd med Wången fick göra ett urval bland ansökningarna. Vi tillämpar samma princip i år och vi hoppas på lika stor geografisk spridning bland deltagarna, säger Jannike Bergkvist.
(På bilden syns deltagarna vid fjolårets premiärupplaga av Nationella UngdomsVeckan.)

Kommentera